כמה קלוריות שורפים בשחייה? תלוי בזמן, בסגנון ובמשקל

כמה קלוריות שורפים בשחייה? תלוי בזמן, בסגנון ובמשקל
שחייה היא אחת הפעילויות הגופניות היעילות ביותר להרזיה, חיטוב ושמירה על אורח חיים בריא. לא משנה באיזה סגנון שחייה תבחרו, אתם מפעילים את רוב חלקי הגוף במקביל - ידיים, רגליים, כתפיים, ישבן, מותניים, גב, בטן, ראש ועוד.

הפעילות הגופנית האינטנסיבית, בשילוב הלחץ ההידרוסטטי וצמיגות המים, גורמים לשריפה מוגברת ויעילה יותר של קלוריות. כמה יעילה? בממוצע ניתן לומר שהגוף שורף כ-10 קלוריות לכל קילוגרם משקל, בשעה אחת של שחייה.

פרמטר חשוב נוסף הוא כמובן משקל הגוף. מי ששוקל 60 קילוגרם ישרוף כ-600 קלוריות בשעה, ומי ששוקל 80 קילוגרם ישרוף כ-800 קלוריות בשעה (תלוי בסגנון השחייה).

איזה סגנון שחייה שורף הכי הרבה קלוריות?

שחיית גב וחזה הן הפשוטות והפחות אינטנסיביות מבין 4 סגנונות השחייה הקיימים, ולפיכך ישרפו הכי מעט קלוריות. שחיית פרפר וחתירה הן האינטנסיביות והקשות ביותר, ולכן ישרפו הכי הרבה קלוריות.

למרות זאת, הפערים בין כל סגנון לסגנון מסתכמים בלא יותר מכמה עשרות קלוריות בלבד. לכן כל סגנון שחייה בו תתמידו לאורך זמן, ייתן לכם את התוצאה הרצויה. כל זאת בלי קשר לשאלה מהו משקל הגוף.

במחקר שפורסם באוניברסיטת הרווארד, כל סגנון שחייה שרף כמות שונה של קלוריות במשך 30 דקות, בהתאם לשלושה משקלי גוף שנבחנו: 56 קילוגרם, 70 קילוגרם ו-84 קילוגרם. להלן הממצאים:

שחייה באופן כללי (בלי קשר לסגנון) - 180 עד 266 קלוריות בחצי שעה.
שחייה בסגנון גב - 240 עד 355 קלוריות בחצי שעה.
שחייה בסגנון חזה - 300 עד 444 קלוריות בחצי שעה.
שחייה בסגנון חתירה / חופשי - 330 עד 488 קלוריות בחצי שעה.
שחייה בסגנון פרפר - 330 עד 488 קלוריות בחצי שעה.

לחישוב מדויק יותר ניתן להשתמש במחשבון שריפת קלוריות >>>

בהשוואה לפעילויות גופניות אחרות, ניתן לומר ששחייה נמצאת פחות או יותר באמצע מבחינת היכולת לשרוף קלוריות ביעילות. ריצה היא הפעילות הגופנית ששורפת הכי הרבה קלוריות, תלוי כמובן במשך הריצה, במהירות הרץ ובמשקל גופו. לעומת פעילויות ספורטיביות, יש אנשים שעוסקים למחייתם בעבודה פיזית ששורפת לא מעט קלוריות. כבאים, למשל, יכולים לשרוף בין 360 ל-530 קלוריות בחצי שעת עבודה.
 
השפעת התזונה על שריפת קלוריות

גם לאוכל יש השפעה על שריפת הקלוריות בזמן שחייה

כמו בכל אימון גופני אחר, מומלץ לא לאכול יותר מדי בסמוך לשחייה (בטווח שלוש שעות לפני הפעילות). במקום זאת אפשר לצרוך משהו קל כשעה לפני כן, כגון פרי או חטיף בריאות. אם נאכל ארוחה כבדה שלוש שעות לפני השחייה, נרגיש כבדים מדי והפעילות לא תהיה אפקטיבית.

לאחר השחייה יש להחזיר לגוף חלק מהאנרגיה שאבדה לו. בהתאם לשעת הפעילות (בוקר, צהריים, ערב), מומלץ לאכול את הארוחה העיקרית לאחר האימון, ורצוי מאוד שתכלול לפחות 10 גרם חלבון.

שחייה נעימה ויעילה!